top of page
  • Foto van schrijverJJ

Raam 55

Bijgewerkt op: 19 mei 2022

Onderweg naar de stad of druisend door de straten. Reflectie in RAAM 55, op de stoep een ontmoeting in beeld. Werk van kunstenaars en ambachtslieden uit de Haagse wijk Kortenbos is te zien in de stoepgalerie RAAM 55. Buro in hout heeft in samenwerking met Staedion RAAM 55 gerealiseerd en is te vinden aan het Westeinde 55.

Kortenbos is een rijke wijk in dynamiek, diversiteit en historie. Gelegen tegen het centrum bij de Grote Markt en de andere markten die vroeger rond de Grote Kerk (Sint Jacobskerk) en in de wijk werden gehouden. Denk aan de Varkenmarkt en Korte Beestenmarkt. Hierdoor woonden en werkten er handelaren en ambachtslieden in de wijk Kortenbos. En nog steeds zijn er veel werkplaatsen te vinden waar ambachtelijk wordt gewerkt. Deze dynamiek heeft de afgelopen 70 jaar kunstenaars aangetrokken. Denk aan de beruchte Vrije Academie aan het Amicitia, de bekende gewezen galerie Nouvelles Images en ook praktisch, de tekenvakhandel Artifac aan de Noordwal met als buren MIAW (make it art worthy).


Mijn atelier Buro in hout is onderdeel

van Kortenbos en de deur staat open om mensen te ontmoeten en te inspireren. Met RAAM 55 toon ik de komende maanden nieuw werk. De huidige expositie ianua is in mei geinstalleerd. Lees hier het verhaal 'ianua'. Vanaf november zullen ook andere kunstenaars en ambachtslieden uit de wijk Kortenbos hun werk gaan tonen.

Creatie, handwerk en inspiratie uit lokale ateliers en werkplaatsen wordt in beeld gebracht. Creatie, handwerk en inspiratie als een wezenlijk deel van de wijk, een wezenlijk deel van ons samenleven, een wezenlijk deel van ons mens zijn.


Loop eens langs.99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ianua

Comments


bottom of page