top of page
  • Foto van schrijverJJ

Johan, Buro in hout

Bijgewerkt op: 6 jan.

Johan creëert meubels en bouwt kunst in zijn atelier Buro in hout.


"Materiaal, ruimte en verhalen. Hierin leef ik mijn bestaan. Ik breng ze samen."

Ambacht en verhaal, twee wezenlijke delen van ons mens zijn. Ook twee zaken die langzaam uitzicht verdwijnen. Ik breng ze in beeld.


Ik bouw kunst en voer performances uit om bestaande beelden te onderzoeken. Ik zoek in de kunst van afgelopen twee eeuwen en struin de literatuur af. Verhalen vers uitgegeven tot onze oude verhalen van voor de vloed. Daarnaast kun je mij vinden in puincontainers en tussen het grofvuil om materialen met herkomst te sprokkelen. Vanuit een art povero-houding bouw ik nieuwe beelden in ons verhaal anno 2023, een onderzoek continu in ontwikkeling. Mijn palet bestaat uit menie, dekzeil en materialen van de bouw- en werkplaats. Mijn hamer is mijn kwast.


Op mijn website vind je mijn beeldende kunst, performances en verhalen ontstaan in de dynamiek van mijn werk als timmerman en meubelmaker. Voor mij is er geen duidelijke grens tussen timmerwerk, kunst, schrijven en exposeren. Het één loopt in het ander over en vult het ander aan. Zoals de lucht bij zonsondergang gelijktijdig oranje en blauw is zonder een lijn te kunnen duiden. Het werk ianua is hier een mooi voorbeeld van.

Ik vind het leuk om mijn nieuwe verhalen met jou te delen, dus welkom om je emailadres achter te laten onder subscribe.267 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Raam 55

Abaci

bottom of page