• JJ

Johan, Buro in hout

Bijgewerkt op: 14 mei

Johan creëert meubels en bouwt kunst. Buro in hout is een atelier waar tijd is voor ambacht en ruimte voor verhaal.


Ambacht en verhaal, twee wezenlijke delen van ons mens zijn. Ook twee zaken die langzaam uitzicht verdwijnen. Ik breng ze in beeld. Ik bewerk hout, zet koffie, teken met de hand en schrijf erdoorheen. Jouw verhaal en het verhaal van de materialen zijn de basis van een eigenwijs meubel, een uniek interieur wat vertrouwd voelt en waar jij je eigen plek hebt.


Ik bouw kunst en voer performances uit om bestaande beelden te onderzoeken. Ik onderzoek de kunst van afgelopen twee eeuwen om tot nieuwe beelden in ons verhaal te komen. Een onderzoek continu in ontwikkeling waarbij de beelden elementen van ons verhaal en ambacht herbergt. Mijn palet bestaat uit menie, dekzeil en materialen van de bouw- en werkplaats. Mijn hamer is mijn kwast.


Op mijn website vind je mijn beeldende kunst, performances en verhalen ontstaan in de dynamiek van mijn werk als timmerman en meubelmaker. Voor mij is er vaak geen scheidslijn tussen timmerwerk, kunst, schrijven en exposeren. Het één loopt in het ander over en vult het ander aan. Zoals de lucht bij zonsondergang gelijktijdig oranje en blauw bevat zonder een lijn te kunnen duiden.

Ik vind het leuk om mijn nieuwe verhalen met jou te delen, dus welkom om je emailadres achter te laten onder subscribe.242 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Raam 55

Abaci