top of page
  • JJ

Stadsvuur

Bijgewerkt op: 3 jun. 2022

Vuur. Blote voeten in de modder, dansend om het kampvuur. Na een dag zweten op het land, samen bij de vuurplaats. De mens die leeft onder de maan en sterren, verbonden met de aarde.

Dit perspectief wordt ingenomen in het gedicht Four quartets*. De zin "They were dancing around the bonfire" komt uit dit gedicht en is het begin van een nieuw kunstproject. Met dit project ben ik opzoek naar verbondenheid in de stad. Verbinding met de natuur en met elkaar. Ik volg de maancyclus van 28 nachten** om bij elke maanstand een kunstwerk te maken. Mijn kwast is het kampvuur. Het materiaal komt uit de straten van Den Haag. Overdag ga ik hout sprokkelen, een pallet naast de flat of een balk uit een container. 's Avonds zoek ik de beschutting van een tuin en ontsteek het vuur.

Herken jij dat het verlangen naar verbondenheid? Enerzijds deinen op de dynamiek van de stad, meestromen in de anonimiteit. En anderzijds de behoefte aan gemeenschap en staan in de ruimte van een sterrennacht.

Zou jij, of jullie, samen met mij een avond willen werken aan een nieuw kunstwerk? Dit is een uitnodiging om samen aan de slag te gaan. Een kunstproject wat ontstaat in gezamenlijkheid met de naam 'Dance around the bonfire'. Doe je mee?

Om dit project te realiseren vraag ik een bijdrage van € 250,00. Ik neem je mee op de zoektocht naar verbondenheid door samen onder de sterren een kampvuur te maken op de aarde.***

Daarnaast organiseer ik in het nieuwe jaar met zaaitijd of de oogsttijd de tentoonstelling van de gehele maancyclus. Een tentoonstelling van een gemeenschap in 28 kunstwerken. Werken met onze verhalen, perspectieven en ervaringen. Deze tentoonstelling zal plaatsvinden op een bijzondere plek in Den Haag.

Verkoop ik het werk, waaraan we samen hebben gewerkt, ontvang jij jouw geinvesteerde deel van € 250,00. Doe mee met 'Dance around the bonfire'.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over 'Dance around the bonfire', laat het me weten per mail, dan neem ik snel contact op.


Vriendelijke groet,

Johan, Buro in hout* Four quartets is een gedicht van T.S. Eliot. Het gedicht bestaat uit vier losse delen, Burnt Norton, East Coker, The dry salvages en Little Giding. In 1943 werd het als een geheel gepubliceerd. Een prachtig en intrigerend gedicht waarin Eliot verschillende perspectieven inneemt als hij kijkt naar de mens en de wereld. Op afstand en heel nabij, in het oneindig en in het nu. De zin 'they were dancing around the bonfire' komt uit het tweede quartet 'East Coker'.

** Ik ben niet elke nacht op pad, ik verdeel de cyclus over meerdere maanden. Samen plannen we een stap van de maancyclus waaronder nog een vuur kan worden ontstoken. Een cyclus bestaat uit 27, 28 of 29 nachten.

***Dansen doen de vlammen al, dus dat wordt niet verwacht.vonk sprokkelen 5/29

166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De kolenkit

bottom of page