top of page
  • Foto van schrijverJJ

Expositie bij Buro in hout

Bijgewerkt op: 5 jun. 2021

Van 10 t/m 15 mei stonden de deuren open van mijn atelier. Ik exposeerde met vier beeldende werken waar ik vanaf 2019 aan heb gewerkt. Het was een intense week met veel mooie ontmoetingen.


Afgelopen twee jaar ontstond er naast mijn werk als timmerman en meubelmaker beeldend werk. Met een palet van menie, materialen van de bouw- en werkplaats. Werk dat is ontstaan door de spanning tussen arbeid -fysiek en direct- en het zoeken naar duiding met daarbij de vraag 'Hoe te kijken?'. Bijvoorbeeld door het lezen van À la recherche du temps perdu en luisteren naar Philips Glass. Soms een kramp en soms ontlading in materiaal.

De reflectie van Proust zijn werk gesitueerd in de Fin de siècle bracht de samenhang naar voren van de drie werken Plein, Kleed en Pulse in het thema Ende des Jahrhunderts.

Naast deze serie toon ik mijn eerste werk Aylan uit 2019 wat afgelopen twee jaar is ontwikkeld tot het werk Lijn. Een werk over liminaliteit. Ik bracht dit werk samen met een nieuw werk van Pim Palsgraaf, Beyond Space and Time no.1. In de post Pim Palsgraaf vertel ik hier meer over. Naast Pim hangt er een werk van Jonathan Leendertse, hij heeft ook de muziek geproduceerd voor het werk Plein.


Johan

280 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Plein

Comments


bottom of page