• JJ

Plein

Bijgewerkt op: 20 okt.

Plein

Spanbanden, staal | muziek door Jonathan Leendertse | 2021


No 3 van het drieluik Ende des Jahrhunderts


De deur wordt voor mij geopend de druk van de bas duwt mij de duisternis in. De kou slaat door mijn trainingsjack en klampt zich aan mijn huid. Heerlijk, na een paar uur drinken en dansen voel ik me weids als de heldere sterrenhemel. Verlichte zwarte bogen draaien boven mij weg. Techno op een betonnen vlakte, afgeschermd met bakstenen en bedekt met een golfplaten dak. Het pand in de oksel van het Prins Clausplein heeft zijn eigen hartslag en zet uit als de keel van een pad. Op de keel na en een enkele auto die voorbij raast is het stil.

De vraag komt op. Nu, niet gevangen in een auto, kan ik hem eindelijk beantwoorden. Ik loop door het hoge gras naar de vangrail, klim erover. Stilte. Ik steek over en klim over de volgende rail. Afgebrokkeld asfalt aangespoeld aan een weinig gras, een plat rafelend blikje coca cola. Ik moet pissen. Ik loop naar de massief betonnen staander en trek mijn Adidasbroek omlaag. Met volle kracht straal ik tegen het beton. Ik kijk omhoog en zie de heldere sterrenlucht omlijst door donkere invallende kaders. Mijn pis spettert op mijn maxen, ik adem diep in en schreeuw “God verdom mij”. Een vrachtwagen passeert en ontneemt me mijn geluid. Met mijn piemel in mijn hand sta ik tussen de betonnen zuilen, er is niets er is godverdomme helemaal niets. Het plein blijkt geen midden te hebben.


Beleef het Plein

Welkom om door het decor van dit verhaal te rijden over het betonnen tempel plein. Sluit je boxen aan en oriënteer je op de route (zie beschrijving onder). NB.: let op de keer punten. Start de auto en rij van Buro in hout via de Koninklijke stallen en de Mauritskade naar het Prins Clausplein. Druk bij het passeren van de Haagse Poort (kantoor gebouw NN Group) op play en beleef het Plein.


Route Plein
.pdf
Download PDF • 32KB


222 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Pulse

kleed