top of page
raam 55.jpg

55

Stoepgalerie aan het Westeinde 55 te Den Haag. Reflectie in RAAM 55. Onderweg naar de stad of druisend door de straten. Op de stoep een ontmoeting in beeld. Werk van kunstenaars en ambachtslieden uit de wijk Kortenbos.

Kortenbos een rijke wijk in dynamiek, diversiteit en historie. Gelegen tegen het centrum bij de Grote Markt en andere markten die vroeger rond de Grote Kerk (Sint Jacobskerk) werden gehouden. Hierdoor woonden en werkten er handelaren en ambachtslieden in de wijk. En nog steeds zijn er veel werkplaatsen te vinden waar ambachtelijk wordt gewerkt. Deze dynamiek heeft afgelopen 70 jaar kunstenaars aangetrokken. Denk aan de beruchte Vrije Academie aan het Amicitia, de bekende gewezen galerie Nouvelles Images en ook praktisch de tekenvakhandel Artifac aan de Noordwal met als buren MIAW (make it art worthy).

Staedion heeft in samenwerking met Buro in hout deze stoepgalerie gerealiseerd. Kunst vrij vertoond voor iedereen. Staedion biedt Hagenezen een thuis. Waar het stenen thuis staat tussen de tegels en steeds meer groen, waar je elkaar ontmoet en in de buurt wordt geïnspireerd.

Buro in hout is het atelier van Johan aan de Breedstraat 128. Johan creëert meubels, bouwt kunst en schrijft daardoor. De deur van zijn atelier staat vaak open. Met Raam 55 bouwt hij verder aan inspiratie in de wijk. 

55 wolkenkrabber.jpg
Patroon RAAM 55.jpg
reflectie raam 55_edited.jpg

Reflectie in RAAM 55
 

stoepgalerie aan het Westeinde 55 

bottom of page